+32 14 58 10 66 or + 32 498 170 170 info@humigatordfs.com

Veel gestelde vragen

Verwijderd de Humigator conserveringsmiddelen, een laagje bewaarmiddel, dat op de aardappelen aangebracht is?

De Humigator laat alleen de lucht circuleren en reinigt de lucht terwijl deze circuleert. Conserveringsmiddelen die op de aardappelen worden aangebracht, worden niet door de Humigator verwijderd. Elke opslag heeft een ventilatorsysteem en deze ventilator laat de lucht sneller circuleren dan de Humigator. Deze ventilatoren verwijderen geen conserveringsmiddelen, dus de Humigator zeker ook niet. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de Humigator is uitgeschakeld wanneer deze conserveermiddelen (of andere behandelingen zoals kiemremmers) worden aangebracht en dit gedurende een paar uur daarna totdat deze stoffen op de aardappelen neerslaan, omdat de Humigator chemicaliën enkel in de lucht verwijdert, niet als ze op de aardappelen zitten.

Dood de Humigator de bacterien, schimmels en virussen die in het afvalwater aanwezig zijn?

Ja, de Humigator dood alles dat in het afvalwater zit.  Daarom bevat elke Humigator een UV-element om het afvalwater te desinfecteren voordat het uit de Humigator loopt. Het UV-element op de Humigator zorgt ervoor dat dit afvalwater zo onschadelijk mogelijk is voordat het wordt afgevoerd. De UV elimineert geen chemicaliën, maar het afvoersysteem dat er al is ook niet.


Komt er niet teveel water op de aardappelen? Gaan ze niet rotten?

De Humigator is de veiligste manier om vocht aan de opslagatmosfeer toe te voegen. De meeste luchtbevochtigers sproeien water in de lucht, waarvan een groot deel op de grond valt, of erger nog, op de opgeslagen aardappelen. Dat gebeurt niet met Humigators omdat deze geen water sproeien. De Humigator blaast vochtige lucht.

De luchtvochtigheid moet echter worden gemaximaliseerd binnen de limieten van elke unieke opslagfaciliteit om versheid, kwaliteit, gewicht en waarde te behouden.

Bij opslag met ongelijke isolatie is het mogelijk dat een hoge luchtvochtigheid op koudere oppervlakken condenseert tot vloeibaar water of wanneer de temperatuur om andere redenen plotseling daalt tijdens opslag. Dit is de reden waarom vochtigheid en vochtigheid tijdens opslag nauwlettend moeten worden gecontroleerd, ongeacht hoe vocht wordt toegevoegd. Geaccumuleerd water op de vloer, muren of vooral op of onder de aardappelen is erg slecht en moet worden vermeden.